Tu ti-ai vopsi un perete intreg in albastru aprins… poate chiar Atemporal? Ce spui de o canapea rosie ca focul? Iti plac culorile puternice, dar nu stii exact cum sa le introduci in planul tau de design interior ? Pentru ca multi nu indraznesc sa aleaga nuante intense, SPOR a organizat recent un workshop tocmai pe aceasta tema.

Din seria evenimentelor ce incurajeaza interactiunea dintre publicul român si experti in amenajari interioare, Diana Mihaila s-a intâlnit la Bucuresti Mall Vitan cu un public generos, pasionat si interesat de home & deco.

In prima sectiune a workshopului, accentul a cazut pe nuantele tari ce confera personalitate oricarui camin. Culorile primare merg cel mai bine cu nuantele naturale si neutre ale lemnului, iar un covor turcoaz se armonizeaza cu patina rece a argintiului. Dar pentru mai multe ponturi si idei, arunca o privire pe cele 5 instructiuni de… folosire a culorii, marca Diana Mihaila:

 1. Exprima-ti personalitatea prin culoare. Daca gândesti si simti in roz, de ce sa nu il folosesti in amenajarea spatiului de locuit?
 2. Alege nuante care te reprezinta, dar ai grija sa se potriveasca intre ele. Oricât de mult ti-ar placea peretele portocaliu, nu il asorta cu un covor roz.
 3. Fii la curent cu ultimele tendinte in domeniu. Le poti utiliza pentru inspiratie, accente de culoare, sau pentru a oferi casei tale un aspect mereu la moda.
  In 2018, designerii si publicul au ales Albastrul Atemporal drept Culoarea Anului 2018 in România. O nuanta vie, plina de personalitate, este inspirata de arta populara româneasca si se asociaza cu inspiratia, linistea si contemplarea.
 4. In functie de bugetul disponibil, apeleaza la un designer profesionist sau documenteaza-te mult inainte de a lua o decizie. Important este sa eviti surprizele cauzate de lipsa de experienta sau insuficienta documentare.
 5. Daca esti nehotarât in privinta intregii palete cromatice, e bine sa introduci culorile pe rând. In felul acesta nu vei avea un living prea incarcat si nu vei intâmpina neconcordante in asortarea obiectelor de mobilier.

In a doua sectiune a workshopului, Diana Mihaila a abordat problema spinoasa a organizarii lucrurilor si a spatiului de locuit. Utilizând metoda Konmari, bloggerul propune adaptarea acestei sistematizari la spatiul in care traim. De asemenea, Diana te sfatuieste sa pastrezi doar ceea ce iti aduce bucurie. Daca iti trezeste amintiri neplacute, sau nu iti produce niciun sentiment, atunci te poti descotorosi de obiectul respectiv.

Iata care sunt cei 5 pasi care te pot ajuta sa iti pui ordine in viata o data pentru totdeauna:

 1. Ia-ti angajamentul de a te apuca de organizat. Doar motivatia puternica te poate ajuta sa duci la indeplinire aceasta sarcina.
 2. Imagineaza-ti stilul de viata ideal. Un tel bine stabilit te poate ajuta sa traiesti viata pe care ti-o doresti.
 3. Selecteaza si apoi indeparteaza tot ceea ce nu este necesar. Tricoul gaurit din liceu sau sapca de marinar a bunicului stau mai bine intr-un muzeu al vechiturilor decât la tine in dulap.
 4. Sorteaza in functie de categorie, nu de locatie. Organizeaza dupa categorie, si incepe cu hainele, apoi cu cartile, documentele si obiectele cu valoare sentimentala.
 5. Organizeaza de la mic la mare. Incepe cu obiectele marunte (bijuterii, articole de birotica), care sunt mai multe si mai greu de organizat, si finalizeaza cu piesele mari de mobilier.